Zoeken

In KlimOp is een VVE peuterspeelzaal van Stichting Netwerk gevestigd

De speelzaal bestaat uit 2 VVE groepen en 1 reguliere groep.

Groep 1 VVE:
Leidsters: Lioné Stam en Karin van ’t Hoff.

Dagdelen:

Maandagmiddag                   13.00 uur tot 15.15 uur
Dinsdagochtend                    8.30 uur tot 11.15 uur
Woensdagochtend               8.30 uur tot 11.15 uur
Donderdagmiddag               13.00 uur tot 15.15 uur

Groep 2 VVE:
Leidsters: Margreet Bakker

Dagdelen:

Dinsdagmiddag                     13.00 uur tot 15.15 uur
Woensdagmiddag               13.00 uur tot 15.15 uur
Donderdagochtend            8.30 uur tot 11.15 uu
Vrijdagochtend                     8.30 uur tot 11.15 uur

Peutertuin groep 5:
Leidsters: Lioné Stam 

Dagdelen:

Maandagochtend                8.30 uur tot 11.45 uur
Vrijdagmiddag                      13.00 uur tot 15.15 uur


Wat is VVE eigenlijk?

VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie.
Speciaal voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar ontwierp de Citogroep hiervoor het programma Piramide. In Piramide draait het om spelen en leren. De Peuters komen 4 in plaats van 2 dagdelen naar de speelzaal. Er wordt in kleine groepen gewerkt. In plaats van 1 zijn er minstens 2 gekwalificeerde leidsters per groep. 
De methode is zo opgezet dat kinderen van de speelzaal tot groep 3 op dezelfde manier worden benaderd. Wij adviseren daarom uw kind op basisschool KlimOp in te schrijven.
Voor een soepele overgang bevindt de peuterspeelzaal zich in KlimOp.

Peuterspeelzaal VVE KlimOp
De Praktijk
Een Piramide-Speelzaal heeft alles wat een gewone peuterspeelzaal ook heeft: een zandbak, een bouwhoek, een puzzelhoek, een poppenhoek, een speelhuis, .... Het grote verschil is dat er thematisch wordt gewerkt. De liedjes, het gesprek in de kring en het spelen houden verband met het gekozen thema. 

Tutoring Kinderen die niet een-twee-drie kunnen meekomen, worden onmiddelijk opgemerkt. In een rustig, speciaal daarvoor ingericht hoekje neemt de leidster de activiteiten van de volgende dag alvast door. Deze extra aandacht, ook wel tutoring genoemd, helpt de kinderen.

Vooruitgang
Piramide-kinderen die doorstromen naar de basisschool voelen zich sneller thuis. Ze herkennen de materialen en thema's en zijn vertrouwd met de manier van werken. Inschrijven Ouders kunnen hun kinderen vanaf 18 maanden inschrijven.

Peuters kunnen vanaf 2 jaar terecht, als er plaats is. Momenteel heeft de VVE peuterspeelzaal een wachtlijst. Plaatsing op een Piramide-speelzaal gebeurt in overleg met de wijkverpleegkundige van het consultatiebureau. Een kennismakingsgesprek wordt van harte aanbevolen. U kunt telefonisch contact opnemen: Peuterspeelzaal KlimOp Akkerwinde 74 1689 NW Zwaag 0229 - 272385 Meer informatie Meer informatie kunt u vinden bij de Citogroep of in de op school verkrijgbare brochure "Piramidespeelzalen van Netwerk". U mag natuurlijk ook langs komen of bellen.