Zoeken
 Een dag in groep 1/2
 Wat doen wij nu op een gewone dag in groep 1/2?
Dat is een veel gestelde vraag. U herkent het vast wel, u vraagt uw kind "Was het leuk op school", "Ja!", "Wat heb je dan gedaan vandaag?", "Dat weet ik niet meer!"
Daarom gaan wij proberen een beeld te schetsen van een dag in groep 1/2.
 
Wij starten de dag met de inloop (8:30-8:40). Bij de inloop legt de leerkracht een werkje voor uw kind klaar (dit zijn activiteiten die ze aan tafel kunnen doen).
Als de deur om 8:40 dicht gaat vertrekken alle ouders en werken de kinderen nog even door.

Om 9:00 ruimen we op en gaan we in de kring. We bekijken welke dag het vandaag is en of er bijzonderheden zijn. Hiervoor gebruiken we de weekwijzer/weeklijn. Daarna kijken we op de dagritmekaarten wat we vandaag gaan doen.
Hierna volgt een taal- of rekenactiviteit in de vorm van een verhaal, een spelletje, een gesprek of zingen we liedjes.

Vaak gaan we daarna naar buiten, even lekker een frisse neus halen en onze energie kwijt raken. Als juf in haar handen klapt ruimen we de fietsen op en gaan bij het hek staan. Daar zingen we een liedje en gaan we in de rij naar binnen.

Nu gaan we eten en drinken, juf leest voor en daarna gaan we aan het werk. Soms mogen we iets doen met juf en soms kiezen we uit de activiteiten op het kiesbord.
De kinderen van groep 2 hebben een weektaak. Zij proberen elke week 3 'taakjes' af te krijgen. Dit kan van alles zijn: kleuren, knippen en plakken, borduren, bouwen, schilderen, enz. 
Kinderen leren zo hun werk te plannen. 
Als juf zingt luisteren wij en gaan we opruimen en in de kring (of aan tafel). We zingen samen, juf leest voor of we doen een spelletje.
Daarna pakken we onze jas en worden we opgehaald of gaan we eten bij de TSO.


's Middags starten we in de kring met een activiteit, daarna aan het werk en soms nog even buiten spelen!


Gymmen doen we met onze eigen juf in de kleutergymzaal op school.
 

 
Helpende handjes
het kiesbord
de week- en maandwijzer

de lettermuur